Publiek met 3D-brilletje naar K3-musical

In de Elisabethzaal in Antwerpen is dit weekend "Alice in Wonderland", de nieuwe K3-musical, in première gegaan. Het is de allereerste musical in 3D: de kijkertjes moeten een 3D-bril dragen om alle effecten goed te zien.

De musical is gebaseerd op het verhaal van Lewis Carroll. Karen, Kristel en Josje belanden in een wereld die Wonderland heet en bevolkt wordt door een gekke hoedenmaker, een pratende rups, een bijzonder koning en de hartenkoning en -koningin.

Die laatsten worden vertolkt door Nicole en Hugo. Voor de acteurs was het nieuw om zwarte brilletjes in het publiek te zien. "Maar het effect moet fantastisch zijn", denkt Hugo.

In de bioscoop is 3D ingeburgerd, maar voor een musicalscène staat de techniek nog maar net op punt. De projectie moet van achteren gebeuren omdat acteurs geen schaduwen mogen maken. Het publiek moet alles even goed kunnen zien. "Tijdens de repetities zijn we in de hele zaal rondgelopen om te zien of iedereen van elke kant een even goed zicht had", zegt Studio 100-baas Gert Verhulst, die de musical regisseert.