Website voor de actieve 50-plusser is jarig

SeniorenNet, de website voor de actieve vijftigplusser, heeft in Antwerpen zijn tiende verjaardag gevierd. Oprichter Pascal Vyncke (foto) gaf samen met 60 genodigden het startschot voor een feestjaar.

SeniorenNet werd in 2001 opgericht door Pascal Vyncke, toen een amper 15-jarige scholier. Met zijn interactieve website maakte hij senioren wegwijs in de digitale wereld.

SeniorenNet, dat zich richt tot de actieve vijftigplusser, groeide uit tot een van de populairste sites van het land. De site bereikt ongeveer 1,6 miljoen gezinnen. Pascal Vyncke, intussen burgerlijk ingenieur, schreef ook een aantal boeken over het internet.

Op het Eilandje in Antwerpen gaf Pascal Vyncke samen met een zestigtal genodigden, het startsein voor een feestjaar. Zo zullen bezoekers op allerlei evenementen getrakteerd worden op een "Tournée Générale". Aan het feestje werkten enkele VRT-journalisten mee, die eind vorig jaar werden geveild ten voordele van Music For Life.