"Badpakje 46" maakt kans op Gouden Palm

Op het Filmfestival van Cannes zal ons land niet alleen vertegenwoordigd zijn door de broers Dardenne, maar ook door de jonge Vlaamse regisseur Wannes Destoop. Hij maakt met zijn afstudeerproject "Badpakje 46" kans op de Gouden Palm voor de beste kortfilm.

Wannes Destoop maakte zijn eindproject "Badpakje 46" aan de KASK filmschool in Gent. De kortfilm gaat over een mollig 12-jarig meisje dat traint voor een zwemwedstrijd. Naast hoofdrolspeelster Janis Vercaempst doen ook Johan Heldenbergh, Wim Opbrouck en Lies Pauwels mee. De soundtrack van "Badpakje 46" is van Amatorski.

Het is van 2005 geleden dat er nog een Vlaamse kortfilm de Officiële Competitie van Cannes haalde, "Schaduw van de maan" van Peter Ghesquiere. Een jaar eerder kreeg Jonas Geirnaert de Prijs van de Internationale Jury voor zijn animatiefilm "Flatlife", ook een eindproject aan het KASK.

"Badpakje 46" is niet de enige Vlaamse kortfilm in Cannes. Eerder werd al bekendgemaakt dat "Bento monogatari" ("Lunchbox story") van Pieter Dirkx geselecteerd is voor Cinéfondation, een van de nevensecties.