"Menselijke resten zijn van vermiste vrouw"

De menselijke resten die in Moorsele zijn gevonden, zijn van de 42-jarige vrouw die sinds februari vermist is. Bij de resten zat onder meer het hoofd van de vrouw. Dat bevestigt het parket van Kortrijk.

"Het hoofd is geïdentificeerd, waardoor met 100 procent zekerheid kan gesteld worden dat de vermiste vrouw dood is teruggevonden", zegt parketwoordvoerster Karlien Ververken.

Zaterdag werd een dijbeen teruggevonden in de Heulebeek in Moorsele. "Het was duidelijk afgezaagd", klonk het gisteren bij het parket. Onderzoek moest duidelijk maken of het om de vermiste vrouw uit Moorsele ging, een deelgemeente van Wevelgem.

Vanmorgen gingen de speurders voort met hun werk. Bij het leegpompen van een deel van de Heulebeek vond een duiker van de brandweer plots een nieuw pakket. De politie hield omstanders op een afstand. Een wetsdokter kwam ter plaatse om het pakket te onderzoeken. Het pakket bleek menselijke resten te bevatten, meldde het parket van Kortrijk.

Onderzoek moest uitmaken of het gaat om de 42-jarige vrouw die in februari verdween. Haar jongere vriend werd na de feiten opgepakt op verdenking van moord en bekende tijdens een ondervraging, maar later trok hij zijn verklaringen opnieuw in. De man zat drie weken in de gevangenis, maar is nu weer vrij.