Autodief negeert gesloten slagbomen

Eind vorige week werd de Brit Terence Fowler veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar voor gevaarlijk rijgedrag en diverse verkeers- overtredingen. Nadat hij in juni van vorig jaar een auto gestolen had, zette de politie de achtervolging in. De politiecamera filmde de helse rit, die voor de politie eindigde toen de autodief door gesloten slagbomen reed. Nog geen tien seconden later passeerde er een passagierstrein. Die beelden verschenen nu op YouTube.

"Tijdens de achtervolging reed Fowler aan de verkeerde kant van de weg, stak hij roekeloos verscheidene auto’s voorbij op rotondes en verbrijzelde hij een achteruitkijkspiegel bij een andere auto", aldus een politiewoordvoerder aan BBC. Het voorval deed zich voor nabij Whittlesey in het Britse graafschap Cambridgeshire.

Toch moest de politieachtervolging stopgezet worden, toen Fowler een gesloten overweg naderde. In eerste instantie vertraagde hij nog wel, maar reed dan door de slagbomen. Nog geen tien seconden later raasde de trein voorbij, terwijl brokstukken van de slagbomen op het spoor lagen. Passagiers voelden de wagons trillen toen over die brokstukken gereden werd. Maar de trein bleef op de rails. Volgens politie-inspecteur Michael Branston heeft betrokkene "vele levens in gevaar gebracht en uiteindelijk veel geluk gehad".

Fowler kon later toch door de politie opgepakt worden. De herstellingen aan de overweg en de vertragingen die het treinverkeer die dag opliep hebben de spoorwegmaatschappij ruim 40.000 euro gekost.

Hier beneden kunt u de beelden van de achtervolging die door de politie van Cambridgeshire op YouTube gezet werden, bekijken.

lees ook