Ella De Neve kiest voor Patrice Cop

Ella De Neve (Open VLD) uit Merchtem zocht een man en heeft die afgelopen zaterdag gevonden op het plaatselijke "Bal van de Burgemeester". Na screening van de drie overgebleven kandidaten werd Antwerpenaar Patrice Cop de winnaar. "Ik heb voor de meest sociale kandidaat gekozen", zei De Neve aan Radio 2-Ochtendpost Vlaams-Brabant.

Toen De Neve 30 jaar werd, beslisten haar collega-schepenen haar het ultieme verjaardagscadeau te geven: een lief. Kandidaten mochten zich melden bij de burgemeester. Uiteindelijk werden drie kandidaten geselecteerd die afgelopen zaterdag hun beste beentje op het burgemeestersbal mochten voorzetten. De drie moesten als proef onder meer tapas serveren. Winnaar werd de 30-jarige Patrice Cop, lid van Open VLD in Antwerpen.

De Neve: "Ik heb voor de meest sociale gekozen. Tijdens het bal zat hij met iedereen te praten en ik dacht: "Dat is toch wel gemakkelijk." Mijn eerste reactie was nochtans: "Oh nee, hij is helemaal mijn type niet". Maar mijn vrienden zeiden: "Misschien is hij jouw type niet, maar het is wel een hele toffe"."

De Neve zegt dat ze nu op een "gemoedelijke" manier verder wil gaan met de relatie. "Want dit is geen reclamestunt. Het is veeleer een uit de hand gelopen tooggesprek. Maar het is nu niet zo dat ik Patrice, nu het voorbij is, ga laten vallen. Zeker niet. We hebben al afgesproken dat ik hem in Antwerpen zal bezoeken. In eerste instantie is hij een vriend. Voor het overige zien we wel wat de toekomst brengt", aldus De Neve. Ze bevestigde dat er nog niet gekust is.

Het eerste afspraakje zal plaatsvinden in de Antwerpse discotheek "Noxx". De Neve: "Ik vind dat een heel goed beginpunt. Dan zijn we tenminste ook met ons tweeën alleen. Het bal in Merchtem was de ideale plaats om de kandidaten te testen, maar niet om hen beter te leren kennen. Ook ben ik blij dat heel dit verhaal nu voorbij is, want er is echt veel tijd in gekropen. Ik wil me nu terug storten op de politiek."

lees ook