Slachtoffer steekpartij Mortsel overleden

De bejaarde vrouw die op 7 april in Mortsel werd neergestoken, is aan haar verwondingen bezweken. Dat meldt het parket van Antwerpen. Het slachtoffer werd op straat neergestoken door een jonge vrouw met psychische problemen.

De vrouw verkeerde sinds de steekpartij in levensgevaar. Ze werd op straat neergestoken door een 29-jarige vrouw die haar niet kende. De dader werd een dag later opgepakt in een psychiatrische instelling in de buurt van Mortsel, nadat camerabeelden waren opgedoken waarop te zien was hoe ze in een winkel het vermoedelijke moordwapen kocht.

Na enkele dagen van ondervragingen bekende ze de feiten. Er was geen duidelijk motief, al zou de vrouw volgens haar advocaat hebben verklaard dat ze handelde "uit wraak tegen de maatschappij". Haar aanhouding werd vorige week dinsdag nog bevestigd door de raadkamer.