Vijf mannen overvallen waardetransport in Zellik

In Zellik is rond 16 uur een waardetransport overvallen. Vijf gewapende mannen bedreigden de bestuurder, maar het is niet duidelijk hoeveel ze konden buitmaken. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Op de Nieuwe Gentsesteenweg reden de overvallers in een donkerkleurige BMW de bestelwagen van het waardetransport vast. Ze bedreigden en overmeesterden de bestuurder en sloten hem op in laadruimte van zijn bestelwagen.

De overvallers zouden er vandoor zijn gegaan met aankoopcheques van een warenhuis die het waardetransport vervoerde. Elke aankoopcheque is 5 euro waard. Maar hoeveel de totale buit bedraagt, is nog niet duidelijk.

De wagen die de daders bij de overval gebruikten, hebben ze achtergelaten in Jette. Daar is een veiligheidszone ingesteld en het labo van de federale politie onderzoekt de wagen op mogelijke sporen. Volgens de politie vielen er geen gewonden.

Eerder deze maand werd nog een diamanttransport op de E19 ter hoogte van Wilrijk met geweld overvallen. De daders van die overval konden daarbij geen buit maken.