Zo verleidelijk kan een nieuwsanker zijn

Kate Collins is een van de ankers van de Australische nieuwszenders Nine News. Ze presenteert onder meer het regionale nieuwsprogramma "Nine News Adelaide". Collins wordt niet alleen geprezen voor haar journalistieke kwaliteiten, ook haar charmante voorkomen springt onmiddellijk in het oog. Ze probeert dan ook vlekkeloos op het scherm te verschijnen. Hoe ze de laatste "accenten" legt, daar werd de kijker onverwacht getuige van.

Terwijl Collins zat te wachten op de start van het programma, keek ze nog even na of ze er wel goed uitzag. Ze maakte haar lippen nat, tuitte ze zelfs lichtjes en leek op een schalkse manier de camera te verleiden. Ze probeerde daarna haar haren nog wat meer volume te geven door een discreet duwtje. Intussen was ze wel op antenne en kon de kijker niet anders dan secondenlang genieten van het schouwspel. Al snel raakte het filmpje op het internet, niet alleen de originele versie, maar ook aangepaste versies, zoals u hier beneden kunt zien. De 27-jarige Collins heeft nog niet gereageerd.

In februari was er een ander akkefietje met Adelaide-nieuwsankers dat de videowebsites haalde. Nieuwsanker Belinda Heggen reageerde toen enigszins verrassend op het commentaar van sportpresentator Mark Aiston. Aiston zei: "Ik kan niet begrijpen hoe zo iets kleins zo indrukwekkend kan zijn". Heggen repliceerde met: "Ja Mark, en jij kan dat weten!"

lees ook