Zware storm treft Guangdong en Guizhou

Al enkele dagen woedt een zware storm in het zuiden van China. Vooral de provincie Guangdong is getroffen. Maar ook in de provincie Guizhou is de schade groot. Tijdens de storm was er hevige regen, hagel en felle windstoten tot 164 km/u.

Bij het noodweer zijn al zeker 18 doden gevallen. Er zijn ook zo'n 150 gewonden. De meeste slachtoffers werden geraakt door puin van instortende of beschadigde gebouwen.

Zo'n 3.200 mensen hebben hun huis moeten verlaten omdat het overspoeld werd door water of puin. Zeker 45 huizen zijn onbewoonbaar omdat ze te zwaar beschadigd zijn. De lokale overheden proberen de gewonden te evacueren naar ziekenhuizen en de beschadigde gebouwen te inspecteren.

Ook heel wat landbouwgebied is vernield, vooral velden met sla. De geschatte verliezen lopen op tot 8 miljoen euro. Guangdong is ook een provincie met heel wat fabrieken, maar voorlopig is er geen melding van fabrieken die zouden stilliggen door het stormweer.