Apple sleept Samsung voor de rechter

De Amerikaanse technologiegigant Apple daagt concurrent Samsung voor de rechter omdat de Zuid-Koreanen de iPhone en de tabletcomputer iPad illegaal zouden hebben gekopieerd. Op 15 april heeft Apple een klacht ingediend in Californië.

De mobiele telefoons en tabletcomputers van Samsung, die draaien op Googles besturingssysteem Android, zijn ontworpen om producten van Apple te kopiëren, stelt het bedrijf van Steve Jobs.

Apple heeft het ook gemunt op de Galaxy-toestellen van Samsung. Daarvoor zou Samsung het besturingssyteem, het uitzicht en de kleur hebben gekopieerd.

Apple had eerder al eens een schot voor de boeg gelost. Bij de voorstelling van de iPad 2 in maart, stelde Jobs dat Samsung behoort tot de groep tabletproducenten "die van 2011 het jaar van de copycats willen maken".

Opvallend is overigens dat Samsung onderdelen levert aan Apple. Samsung maakt chips voor de iPhone en de iPad (foto). Samsung heeft aangekondigd in de tegenaanval te zullen gaan. "We zullen actief antwoorden op deze juridische stappen tegen ons", luidt het.