De schatten van de farao in Heizelpaleis 2

In Paleis 2 van de Heizel is de expo "Toetanchamon, zijn graftombe en zijn schatten" opgesteld. De reizende expo toont replica's van de schatten van de Egyptische farao. Ze was eerder al te zien in Zürich, Boedapest, Hamburg, Keulen, Manchester en Madrid, goed voor al meer dan 1,7 miljoen bezoekers.

De tentoonstelling "Toetanchamon, zijn graftombe en zijn schatten" is opgebouwd rond het werk van de archeologen die de graftombe van de farao ontdekten: van de wanorde van de eerste grafschenners tot het licht van de lantaarns van de archeologen in 1922 die het graf ontdekten.

De toeristische dienst van Brussel (BITC) wil tot en met 6 november 300.000 bezoekers naar de unieke tentoonstelling lokken. "Het is een expo voor het grote publiek. Het is ook een test voor langlopende culturele evenementen op de Heizel", klinkt het.

Het BITC wil als coproducent van de expo meewerken aan de opwaardering van Brussel als toeristische bestemming. "Het BITC bewijst zijn vernieuwde ambitie om zijn acties te diversifiëren en evenementen te ondersteunen die tegelijk werkgelegenheid creëren", motiveert Philippe Close van BITC.

De tentoonstellingsruimte in Paleis 2 op de Heizel omvat ongeveer 4.000 vierkante meter. De expo heeft vooral een pedagogische impact die scholen en gezinnen uit het hele land naar Brussel moet lokken.