Ferrerobaas komt om in Zuid-Afrika

Pietro Ferrero (47, foto), de CEO van onder meer Nutella en Kinder, is omgekomen tijdens een fietstocht in Kaapstad, in Zuid-Afrika. Ferrero was er samen met zijn familie op zakenreis.

De Italiaanse snoepfabrikant heeft meegedeeld dat zijn CEO omgekomen is in Zuid-Afrika tijdens een fietsrit. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn niet bekend, vermoedelijk is Ferrero onwel geworden en gevallen. De man was op zakenreis in Zuid-Afrika, zijn bedrijf heeft er een aantal fabrieken. Ook zijn vrouw, kinderen en vader Michele Ferrero zouden in Zuid-Afrika zijn.

Pietro's grootvader en naamgenoot Pietro Ferrero stichtte het chocoladebedrijf Ferrero in 1942. Door de rantsoenering van chocolade tijdens de Tweede Wereldoorlog vond Ferrero de hazelnootpasta uit waarmee het bedrijf zo beroemd is geworden, Nutella. Bijna zeventig jaar later is de familie Ferrero de rijkste familie van Italië. De multinational is nog steeds voor 100 procent in handen van de familie. Voor de snoepfabrikant werken wereldwijd zo'n 20.000 werknemers. Het bedrijf haalt een omzet van 6,3 miljard euro.