Gent bindt strijd aan met valse domiciliëring

In Gent zijn bij controles in 20 woningen meer dan 70 gevallen van valse domiciliëring vastgesteld. Het gaat om mensen die niet in de stad wonen, maar wel aanspraak maken op allerlei vormen van sociale steun.

Gent staat in een aantal landen bekend als een stad waar je makkelijk steun krijgt. Het stadsbestuur wil daar nu paal en perk aan stellen. De politie gaat in totaal 200 woningen controleren waar meer dan 10 mensen geregistreerd staan.

"In de eerste 21 panden die gecontroleerd zijn, werden al 73 mensen aangetroffen die onrechtmatig een domicilie hebben", zegt de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A). "Het zijn allemaal individuen die mits het betalen van zwart geld aan anderen zich mogen domiciliëren."

"Ik had weet van het feit dat er panden waren waar meer dan 30 mensen ingeschreven stonden. Ik heb gezegd aan de diensten dat dat onmogelijk was en vandaar die controles, die toch wel hun nut bewijzen."