Hooligan veroordeeld voor zwaaien met riem

De rechtbank in Brugge heeft een 30-jarige leraar uit Sint-Niklaas veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 jaar wegens hooliganisme. De supporter van Club Brugge had onder meer provocerend gezwaaid met zijn broeksriem. Een verboden wapen, oordeelde de rechter.

De man stond terecht omdat hij na de voetbaltopper tussen Club Brugge en Anderlecht op 18 april 2010 heel wat amok veroorzaakte. Die match was de kampioenenwedstrijd van Anderlecht en dat verhitte de gemoederen bij een aantal Clubsupporters.

Ook de 30-jarige leraar liet zich niet onbetuigd en trapte hard tegen de omheining die de fans van de twee rivaliserende voetbalclubs van elkaar scheidde. Achter de omheining stond ook een groep agenten opgesteld. De Sint-Niklazenaar trok zijn broeksriem uit en zwaaide er provocerend mee. De rechter beschouwde de riem daardoor als een verboden wapen

De man kreeg ook een geldboete van 550 euro en een gerechtelijk stadionverbod van 3 jaar opgelegd.