Kesha en The Subs vervolledigen affiche

Het huiswerk van de organisatoren van Rock Werchter is afgewerkt. Kesha, The Pretty Reckless, Grouplove, The Subs, Arsenal en My Chemical Romance vervolledigen de affiche van editie 2011 van het zomerfestival.

De Amerikaanse popster Kesha (foto boven) staat op vrijdag 1 juli op het podium van de Pyramid Marquee. Ze brak in 2009 door met "Right round" en is ook bekend van de songs "Tik tok" en "Blah blah blah".

Er komt ook nog een stevige Belgische injectie met The Subs en Arsenal. Beide bands maken graag gebruik van elektro om hun fans aan het dansen te brengen. The Subs is vooral bekend van de zomerhit "The pope of dope". Arsenal (foto) zal de dancerock van zijn nieuwste album "Lokemo" loslaten op de festivalweide.

De fans van de tv-serie "Gossip girl" zullen met meer dan gewone belangstelling uitkijken naar het optreden van The Pretty Reckless. The Pretty Reckless is de band van actrice Taylor Momsen. Grouplove wordt door Live Nation omschreven als een olijk vijftal dat qua geluid het midden houdt tussen Arcade Fire en Death Cab For Cutie.

My Chemical Romance is de zevende en laatste nieuwe naam op de affiche van Rock Werchter 2011. The Noisettes annuleren hun komst naar het festival. Rock Werchter vindt dit jaar plaats van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli. In totaal zullen 61 bands op het podium staan.

Rock Werchter 2011

donderdag 30 juni
The Chemical Brothers - Hurts - Linkin Park - Beady Eye - Queens Of The Stone Age - Eels - Anouk - James Blake - The Hives - Aloe Blacc - Seasick Steve - Tv On The Radio - OFWGKTA - Warpaint

vrijdag 1 juli
Arsenal - The Subs - Kings Of Leon - Goose - Arctic Monkeys - Chase And Status - The National - Ozark Henry - White Lies - Jimmy Eat World - Triggerfinger - Kesha - My Chemical Romance - Lissie - Mona - Grouplove

zaterdag 2 juli
Coldplay - Underworld - Portishead - Magnetic Man - PJ Harvey - Selah Sue - Elbow - Bright Eyes - Bruno Mars - I Blame Coco - The Gaslight Anthem - Jenny And Johnny - Rival Sons - The Pretty Reckless - Evaline

zondag 3 juli
The Black Eyed Peas - Digitalism - A-Trak - Robyn - Iron Maiden - Fleet Foxes - Grinderman - Brandon Flowers - Kaiser Chiefs - Two Door Cinema Club - Kasabian - Tame Impala - Social Distortion - The Vaccines - All Time Low - Everything Everything