Los Angeles Times beent New York Times bij

De kranten Los Angeles Times (LAT) en New York Times (NYT) hebben elk twee Pulitzer Prizes in de wacht gesleept. NYT was vorig jaar nog goed voor vijf Pulitzers, maar moet nu de concurrent uit het westen naast zich dulden.

De Pulitzer Prizes worden jaarlijks uitgereikt aan de Columbia Universiteit in New York. De onderscheidingen voor journalistiek, kunst en letteren behoren tot de meest prestigieuze in de VS.

De krant New York Times kreeg de prijs voor internationale reportage en commentaar. De Pulitzer ging naar Clifford Levy en Ellen Barry (foto) voor hun reportage over het falende rechtssysteem in Rusland.

Los Angeles Times werd gelauwerd in de categorieën openbare dienst en magazinefoto. De nieuwssite Propublica kreeg de Pulitzer voor beste nationale reportage. Opvallend is dat er dit jaar geen Pulitzer in de categorie breaking news werd toegekend.

De Pulitzer Prize voor literatuur ging naar "A visit from the goon squad" van Jennifer Egan. Ze volgt Paul Harding op als laureaat van de onderscheiding. Kate Ryan kreeg de Pulitzer voor beste poëzie met haar bundel "The best of it: New and selected poems".