Mogelijk 300 banen op de tocht bij Philips Brugge

Bij elektronicaproducent Philips in Brugge gaan mogelijk 300 banen verloren, dat vrezen de vakbonden. Philips brengt zijn televisieafdeling onder in het Chinese bedrijf TPV. De Brugse onderzoeksafdeling kan dus verdwijnen.

Gisteren maakte Philips bekend dat het bedrijf geen televisies meer wil produceren. De merknaam Philips blijft nog zeker vijf jaar bestaan, maar alle activiteiten komen terecht bij het Chinese bedrijf TPV. De mededeling heeft geen gevolgen voor de afdeling in Brugge, want daar worden geen televisies meer gemaakt. Er is enkel nog een onderzoeksafdeling.

Toch vrezen de bonden dat de jobs op de onderzoeksafdeling verloren zullen gaan. De directie noemt de angst van de vakbonden voorbarig. Ook al is het huurcontract voor de lokalen in Brugge net opgezegd.

Werkgeversorganisatie VOKA gelooft nog altijd in de toekomst van de Brugse vestiging. “Ik denk dat de samenwerking tussen Philips en TPV positief nieuws is”, aldus Jean-Pierre Saelen van VOKA. “Een alliantie is beter dan verkoop, zo blijft Philips betrokken partij. Brugge is wereldcompetentie, ik kan me niet voorstellen dat ze dat van de hand zouden doen.”