Ontsnapte gevangene in Deurne "geen topcrimineel"

In Deurne is een klopjacht gehouden om een ontsnapte uit het politiekantoor (foto) te vatten. De politie heeft heel wat manschappen en een helikopter ingezet om de man te vinden, maar dat is vooralsnog zonder resultaat. Het zou niet gaan om een topcrimineel.

De politie begon na de ontsnapping meteen met een klopjacht waarbij een helikopter werd ingezet. Dat gebeurde in de omgeving van de nabijgelegen Antwerpse ring en de E313, maar ook in het park Rivierenhof. Die zoektocht met grote middelen leverde niets op. De zoekactie gaat nog voort, zij het met beperkte middelen.

Over de omstandigheden van de ontsnapping wil de politie niets kwijt. Ook over de identiteit van de verdachte is de politie schaars met informatie, maar de Antwerpse politie wist wel te melden dat de man "zeker geen topcrimineel" is.

De man zat een celstraf uit in de gevangenis van Nijvel, maar werd voor verhoor in verband met een diefstal overgebracht naar Deurne. Daar zou hij worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter, en ook worden ondervraagd, maar zo ver kwam het dus niet. De man slaagde erin het politiekantoor te ontvluchten wellicht tijdens of net na het verhoor.