Pas op, de camera op de autoweg ziet u

Op 22 september van vorig jaar raakte Gabriel Leon Hernandez betrokken bij een verkeersongeval op een autosnelweg in New York. Zo liet hij althans opschrijven in het proces-verbaal van de plaatselijke politie. Medische kosten en kosten aan zijn auto rekende Hernandez sindsdien door aan zijn verzekering. Jammer genoeg voor hem gaf de politie van New York nu beelden vrij waaruit bleek dat hij wel op de plaats van het ongeval aanwezig was, maar ook niet meer dan dat.

Op die bewuste 22e september begon een vrachtwagen plots in een bocht over te hellen. Uiteindelijk kantelde hij en sleurde in zijn val een auto mee, om verschillende meters verder tot stilstand te komen. Hernandez zag het gebeuren en stopte onmiddellijk op de plaats van het ongeval. Vervolgens probeerde hij te achterhalen of de bestuurders gewond geraakt waren.

Al snel daagden ook andere hulpverleners op. Gebruikmakend van het tumult en de onduidelijkheid over wat juist gebeurd was, vertelde Hernandez dat ook hij een slachtoffer van het ongeval was. Hij liet zelfs officieel optekenen dat hij gewond was.

Met het proces-verbaal in de hand klopte de 33-jarige Hernandez aan bij zijn verzekeringsmaatschappij. Die betaalde hem intussen bijna 15.000 euro aan hospitalisatiekosten uit. Ook liet hij zijn wagen voor bijna 900 euro door een garagehouder onder handen nemen. Bovendien had hij een klacht ingediend tegen de verzekeraar van de vrachtwagenchauffeur en hiervoor een advocaat ingehuurd.

Maar eind vorige week gaf de New Yorkse politie camerabeelden vrij waarop duidelijk te zien was dat Hernandez helemaal niet het slachtoffer van het ongeval was. Hij werd dan ook in staat van beschuldiging gesteld voor verzekeringsfraude, diefstal en schriftvervalsing.

Hier beneden kunt u de videobeelden van het ongeval bekijken. Hernandez is degene die het eerst stopt nà het ongeval en dan naar de vrachtwagen toeloopt.

lees ook