Achterstallige betalingen Clavis in orde

Uitgeverij Clavis heeft bijna alle achterstallige betalingen van zijn auteurs in orde gebracht. Volgens de Vlaamse auteursvereniging die de klachten van zowat 50 auteurs opvolgt, zijn nog maar 7 dossiers niet afgerond.

Drie maanden geleden kwam aan het licht dat de Hasseltse uitgeverij, die kinderboeken publiceert, heel wat auteurs en illustratoren niet of laattijdig betaalde.

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM - een van de aandeelhouders -greep in en stelde een interim-directeur aan om de situatie op te lossen. De meeste van de achterstallige betalingen zijn nu in orde gebracht.

Deze week zitten de directie van Clavis en de auteursvereniging opnieuw rond de tafel om ook de contracten zelf te bekijken, want ook daar zijn heel wat klachten over.