Antwerpse binnenstad volledig zone 30

Vanaf 1 juli bedraagt de maximumsnelheid in de hele Antwerpse binnenstad 30 kilometer per uur. Dat heeft het schepencollege beslist. Zo moet de binnenstad veiliger en aangenamer worden. De gemeenteraad moet het voorstel nog goedkeuren.

De huidige zone 30 wordt fors uitgebreid. Nu is het gebied tussen de Scheldekaaien, de Leien, de Brouwersvliet, de Kasteelpleinstraat en de Scheldestraat al zone 30. Het schepencollege wil dit nu in het noorden uitbreiden tot aan de Londenbrug, zo wordt “het Eilandje” een volwaardig deel van de binnenstad. In het zuiden wordt de maximumsnelheid 30 kilometer per uur in “het Zuid” tot aan de Namenstraat en Jan Van Gentstraat.

Volgens het schepencollege verhoogt de verlaging van de maximumsnelheid de leefbaarheid in de binnenstad. Zo moet de binnenstad veiliger en aangenamer worden voor de voetgangers, fietsers, bewoners, handelaars en toeristen. Het voorstel moet wel nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad.