Diana’s bruidssleep aanleiding tot nervositeit

Het huwelijk van Prins Charles en Diana Spencer was een van de celebrity-hoogtepunten van 1981. Vooral de jurk van Lady Di met de ellenlange bruidssleep tartte elke verbeelding. En juist die sleep veroorzaakte heel wat kopzorgen bij de toen piepjonge bruidsmeisjes die het verliefde koppel omringden. Zo vertelde een van hen, India Hicks, op ABC News.

Van Hicks, die toen 13 jaar oud was, werd verwacht dat ze samen met een ander bruidsmeisje de sleep weer juist legde nadat Diana haar tocht in de koets richting St. Paul’s Cathedral achter de rug had. Want wat bleek? De sleep kwam totaal verfrommeld uit de koets. Het schrikte Hicks enigszins af: “Het leek echt op en top gekreukte troep. Ik had toen eerder het gevoel dat ik een taak moest volbrengen en dat die niet verliep zoals ik me die had voorgesteld. Gelukkig was Diana erg vriendelijk met betrekking tot onze taak. Ze draaide zich om en zei: “Doe gewoon je best!”.”

Volgens Hicks werd Diana volledig overrompeld door de media-aandacht. “Terwijl men haar voor het huwelijk klaarmaakte, keek ze naar de televisie. Dat intrigeerde haar. Ze leek verrast zichzelf bezig te zien op de televisie. Haar hele leven werd verteld en getoond. Maar ze wilde blijven kijken. “Ga uit mijn weg, bleef ze zeggen”, aldus Hicks.

Hicks mocht bruidsmeisje zijn omdat ze een van de nichtjes van prins Charles is. In de jaren 80 en 90 werd ze een bekend Brits fotomodel. Tegenwoordig is ze een gevierde interieurontwerpster. Ze heeft vier kinderen en woont op de Bahamas.

lees ook