Ingrid Lieten: "Goed nieuws voor de kijker"

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) vindt dat de overname van VT4 en Vijftv voor alle spelers nieuwe kansen creëert. "Hoe meer sterke spelers in Vlaanderen, hoe beter de kwaliteit", zegt ze. "En dat is goed nieuws voor de kijker."

De VRT moet volgens haar niet in een hoekje gaan zitten, maar de nieuwe kansen grijpen. "De opdracht van de openbare omroep blijft hetzelfde," zegt Lieten in "De ochtend". "Maar de omgeving waarin die opdracht moet worden uitgevoerd, is veranderd." 

De kernopdracht van de VRT blijft goede radio en televisie maken. "De VRT moet bekijken hoe het die opdracht gaat uitvoeren", verklaart de minister. "Die voorbereidingen zijn bezig en zullen we meenemen in de finale onderhandelingen over de beheersovereenkomst. Ik heb het volle vertrouwen in de VRT. Ik zie niet in waarom er negatief op gereageerd moet worden."