Minderjarigen kunnen lotto-producten kopen

Veel krantenwinkels verkopen gokproducten aan minderjarigen, hoewel dat verboden is. Uit een steekproef van het Eén-programma "Volt" blijkt dat veel verkopers probleemloos lotto-formulieren en krasbiljetten verkochten aan vijftienjarigen.

De Nationale Loterij is teleurgesteld en pr-mananer Piet Van Baeveghem zegt dat de eigen controles dan ook zullen opgevoerd worden.

Volgens Van Baeveghem zullen er opnieuw meer dan duizend verkoopspunten bezocht worden. Een verkoopspunt dat de eerste maal in de fout gaat, verliest elk recht op een bonus voor dat jaar. Zo'n bonus loopt al snel op tot enkele duizenden euro's. Gaat men een tweede keer in de fout, dan wordt het verkoopscentrum gesloten voor producten van de loterij gedurende 14 dagen. Als een verkooppunt nog een derde maal in de fout gaat, dan wordt de licentie van de loterij definitief ingetrokken.