Omroepster Katja Retsin verlaat de VRT

De VRT-omroepster en -presentatrice Katja Retsin verlaat de VRT. Ze stopt op 31 juli met haar presentatiewerk bij Eén. Een van haar nieuwe projecten is de presentatie van "The bachelor" op VTM.

Retsin wil "haar horizonten verruimen en de vrijheid hebben om voor verschillende projecten, programma's en zenders te presenteren."

"Ik heb altijd heel graag voor Eén gewerkt, maar ik wil de sprong wagen", zegt Retsin. "Ik vind het echt tijd om nieuwe horizonten op te zoeken. Ik wil graag nieuwe projecten een kans geven. Dit betekent wel dat ik met mijn omroepwerk bij Eén stop. Maar wie weet, presenteer ik daar de komende jaren ook wel één of ander programma. Net zoals ik bij andere zenders wil presenteren."

Intussen is Katja Retsin al met een aantal nieuwe projecten bezig. Eén van die projecten is het nieuwe programma "The bachelor" op VTM. "Ik ben blij dat ik dit programma kan presenteren. Het is nieuw voor mij, zowel het genre als de zender, maar ik weet nu al dat het mij ontzettend zal liggen. Veel kan ik er nu nog niet over vertellen, want we zitten nog in de voorbereidingsfase van het programma."

Retsin presenteerde op Eén onder meer "Steracteur, sterartiest", "1 jaar gratis" en het showbizzmagazine "De rode loper", dat eind juni wordt stopgezet. Ze heeft ook een eigen kledingzaak.