Overname moet nog worden goedgekeurd

De Belgische Raad voor de Mededinging (RvdM) moet nog groen licht geven voor de overname van de SBS-zenders door De Vijver. Minister van Economie Van Quickenborne (Open VLD) verwacht geen problemen voor de goedkeuring, maar hij vermoedt wel dat de "lange procedure" gevolgd zal worden.

De Raad voor de Mededinging (RvdM) controleert of er bij een overname van een bedrijf geen situatie ontstaat waardoor de markt wordt verstoord. Men kan ook bij de RvdM terecht met klachten over monopoliesituaties. Dat is niet het geval bij de overname van SBS Belgium.

Volgens minister Van Quickenborne zal de mededingingsautoriteit de lange procedure volgen voor de goedkeuring van het dossier. Die procedure is nodig wanneer de nieuwe constructie een omzet draait van minstens 100 miljoen, en dat is in dit dossier wellicht het geval (de overname zou tussen de 150 en de 170 miljoen hebben gekost, red.).

"Groen licht kan nog 100 werkdagen op zich laten wachten", klinkt het. Als de nieuwe constructie na de overname meer dan 100 miljoen euro omzet draait, volgt de RvdM de lange procedure van meer dan 100 werkdagen, die in principe nog met 35 werkdagen verlengd kan worden.