Van Hecke: "Ook openheid voor ander talent"

De overname van de SBS-zenders veroorzaakt een grote verschuiving in de Vlaamse tv-wereld. "Het is niet de bedoeling om een exclusieve band tussen Woestijnvis en de SBS-zenders te smeden", zegt Aimé Van Hecke van Sanoma (foto). Hij zegt daarnaast dat de overname ook goed nieuws is voor de andere productiehuizen.

De SBS-zenders VT4 en Vijftv komen in handen van De Vijver, waarin ook Corelio en Sanoma participeren.  "We willen als mediabedrijf blijven groeien", zegt Aimé Van Hecke, CEO van Sanoma Magazines Belgium. "Met partners als Corelio en Woestijnvis ben ik ervan overtuigd dat dit het begin is van een langdurige en vruchtbare samenwerking."

Ook Corelio ziet een kans om zijn positie op de televisiemarkt aanzienlijk te versterken. "Dat we dit project kunnen realiseren samen met onze bestaande partners binnen De Vijver en nu ook met Sanoma, biedt ons bijkomende garanties op slagen", klinkt het bij Luc Missorten, CEO van Corelio.

Woestijnvis leverde tot nu toe alleen programma's aan de VRT. In de toekomst zal het uiteraard voor de eigen zenders gaan werken. Maar De Vijver wil de banden met de VRT niet helemaal verbreken, zegt Van Hecke van Sanoma.

"Goed nieuws voor Vlaamse productie-industrie"

Van Hecke meent dat de overname van VT4 en Vijftv ook goed nieuws is voor andere productiehuizen. "Met Woestijnvis en DeMensen als toeleveranciers hebben we al veel talent in huis, maar natuurlijk is er ook openheid voor ander talent", zei hij in TerZake.

"Het is onze ambitie om met VT4 en Vijftv te groeien. We weten allang dat dat in Vlaanderen vooral lukt met lokale producties, dus dit is bijzonder goed nieuws voor de Vlaamse productie-industrie. Voor Woestijnvis, voor DeMensen, maar ook voor alle andere creatieve talenten in dit land".

Wie is Aimé Van Hecke?

Aimé Van Hecke werd in 2003 benoemd tot algemeen directeur televisie van de VRT. Voordien werkte hij ook al als externe consultant voor de openbare omroep.  In 2004 werd het exclusiviteitscontract van Woestijnvis bij de VRT verlengd voor de periode 2004-2011.

In oktober 2006 vertrok Van Hecke bij de VRT. Op 1 januari 2007 begon hij voor Sanoma Magazines Belgium te werken.