23 doden bij ferryongeval in Bangladesh

In het oosten van Bangladesh zijn vanochtend minstens 23 mensen om het leven gekomen nadat hun ferry was gekapseisd en gezonken. Tientallen andere passagiers zijn nog vermist. Dat meldt de politie.

Het ongeval gebeurde op de rivier de Meghna. Daar zou de ferry gebotst zijn op het wrak van een schip dat enkele dagen eerder zonk in Brahmanbaria, op 80 kilometer van de hoofdstad Dhaka. Al zeker 23 lichamen zijn uit het water gehaald, maar in het wrak van het schip bevinden zich vermoedelijk ook nog lichamen. Het merendeel van de slachtoffers zouden vrouwen en kinderen zijn. 

Vele passagiers konden zich in veiligheid brengen door naar de kust te zwemmen, maar het is niet bekend hoeveel passagiers er in totaal aan boord waren. De reddingswerkers denken dat de dodentol nog zal oplopen. "Duikers proberen meer lichamen uit de gezonken ferry te halen", zegt een politieman.

Ongelukken met ferry's komen vaak voor in Bangladesh. In juni vorig jaar kwamen ongeveer twaalf mensen om nadat een ferry in een storm was gekapseisd. In november 2009 stierven 118 mensen bij twee ferryongevallen in één week.