"Happy days"-cast eist boter bij de vis

Verschillende acteurs uit de Amerikaanse tv-serie "Happy days" eisen samen bijna 7 miljoen euro van zender CBS. Onder anderen Anson Williams (Potsie) en Don Most (Ralph Malph) willen via de rechter een vergoeding voor de verkoop van dvd's en merchandising afdwingen. CBS werkt naar eigen zeggen aan een oplossing.

Volgens de acteurs voert CBS een bewust een "if you don't ask, then we don't pay"-beleid. CBS heeft al gereageerd. "We zijn het ermee eens dat de acteurs nog vergoed moeten worden. We werken aan een oplossing", klinkt het.

Tussen 1974 en 1984 werden 255 afleveringen van "Happy days" uitgezonden. De serie speelt zich af in de jaren 50 en 60 en volgde de strapatsen van Arthur "The Fonz" Fonzarelli en zijn vrienden.

De hoofdrolspelers uit de serie, Henry Winkler en Ron Howard, zijn niet betrokken bij de schadeclaim. Anson Williams, Don Most, Marion Ross, Erin Moran en de erven van de overleden acteur Tom Bosley (foto boven) stappen wel naar de rechter.