Aanhouding in zaak van Canadese "webcammoord"

In Canada is een verdachte aangehouden voor de moord op een Chinese uitwisselingsstudente. Het slachtoffer was vorige week vrijdag via de computer in gesprek met haar vriend in Peking, toen een onbekende haar aanviel. Het motief voor de moord is onbekend.

De vriend van de studente kon afgelopen vrijdagnacht via de webcam zien hoe een onbekende man bij de 23-jarige vrouw aanklopte en vroeg of hij haar gsm mocht gebruiken. Vervolgens brak een gevecht uit tussen de twee. De man uit Peking kon enkele minuten lang enkel maar vol afgrijzen toekijken wat er gebeurde. De indringer brak uiteindelijk het webcamgesprek af. Hij nam de laptop en gsm van het slachtoffer ook mee na de moord.

De vriend probeerde daarna in contact te komen met mensen in Toronto, waar de studente verbleef, maar pas tien uur na de feiten vond de politie het dode lichaam. Er waren geen duidelijke sporen van seksueel geweld. De autopsieresultaten brachten geen uitsluitsel over de oorzaak van haar dood.

Gisteravond heeft de Canadese politie een verdachte aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man. Hij wordt aangeklaagd voor moord. Zijn motief is niet bekend.