Acteur Michael Sarrazin (70) is overleden

De Canadese acteur Michael Sarrazin is op 70-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Sarrazin acteerde in bijna 70 producties en zijn dromerige blik was zijn handelsmerk.

Michael Sarrazin acteerde eind de jaren 60 en in de jaren 70 in enkele cultklassiekers. Hij was te zien in onder meer "They shoot horses, don't they?" met Jane Fonda van Sydney Pollack en de komedies "For Pete's sake" en "The gumball rally".

Sarrazin acteerde met heel wat grote namen van het witte doek. In "Sometimes a great nation" was hij te zien aan de zijde van Paul Newman. In "Believe in me" en "The pursuit of happines" (1973) acteerde hij met Jacqueline Bisset, waarmee hij 14 jaar lang een relatie zou hebben.

De acteur woonde jarenlang in de Verenigde Staten, maar verhuisde enkele jaren geleden naar Montréal in Canada om dichter bij zijn kinderen te wonen. Sarrazin laat twee dochters na.