Alle kusthotels volzet in paasweekend

Wie tijdens het komende paasweekend aan de kust wil overnachten, zal dat in een tent moeten doen. Alle hotels zijn namelijk volzet. Op de campings is er wel nog plaats.

Het mooie weer zal ook de komende dagen nog van de partij zijn en dus wordt het paasweekend een toeristische hoogvlieger aan de kust. Uit een rondvraag van het persagentschap Belga blijkt dat alle hotels aan de kust volzet zijn. Alleen vannacht zijn er naar verluidt nog enkele kamers beschikbaar.

Wie aan de kust wil overnachten, zal dus op familie, kennissen of vrienden moeten rekenen. Of de tent meenemen, want op de campings zijn er naar verluidt nog plaatsen vrij voor tenten of een caravan. In Blankenberge geldt dat evenwel enkel voor individuele toeristen, voor groepen is er geen plaats meer.

Horeca Vlaanderen wrijft zich intussen in de handen. De organisatie stelt vast dat de bestedingen per toerist aan de kust opnieuw toenemen. "In 2010 was de toerist in het kielzog van de crisis veel spaarzamer", klinkt het. Door de drukte aan de kust blijft ook de vraag naar horecapersoneel stijgen.