BP vervolgt Transocean voor olieramp

De Britse oliereus BP heeft Transocean, de eigenaar van het boorplatform Deepwater Horizon, voor de rechtbank gedaagd. Ook tegen Cameron International heeft het bedrijf een klacht ingediend. BP beschuldigt hen van nalatigheid.

Transocean was de eigenaar van het boorplatform Deepwater Horizon, dat een jaar geleden ontplofte en de grootste milieuramp ooit in de VS veroorzaakte. Cameron International was een onderaannemer.

De oliereus vindt dat de twee bedrijven mee moeten betalen voor de kosten van de ramp, waaronder de opruimingskosten en schadevergoedingen. "Zonder de fouten van Transocean, het verzuim en de inbreuken op de maritieme wetgeving zou de explosie zich niet hebben voorgedaan", klinkt het bij BP.

Volgens BP was Cameron International dan weer verantwoordelijk voor het veiligheidssysteem en het onderhoud daarvan en heeft het bedrijf op dat vlak gefaald.