Bus bekogeld in Borgerhout na voetbalmatch

In Antwerpen hebben jongeren gisteravond op de Turnhoutsebaan een ploeg van de politie en een bus van De Lijn aangevallen. Zeker één ruit is daarbij verbrijzeld, maar er vielen geen gewonden en de bus kon verder rijden.

De onrust brak uit na de Spaanse voetbalbekerfinale. Een groep jongeren, wellicht misnoegde supporters van de voetbalclub Barcelona, trok de straat op na de nederlaag tegen Real Madrid. Ze reageerden zich af op een ploeg van de lokale politie die toevallig in de buurt was. De agenten trokken zich terug en riepen versterking op.

De relschoppers namen daarop ook een bus in het vizier. Ze beschadigden de voorruit, middendeur en een zijruit. "De voetbalwedstrijd was voorbij en opeens was er een rel op straat", zegt een getuige. "Mensen zijn heel kwaad op straat gekomen en zijn met vuilnis naar een bus beginnen te gooien." De politie kwam massaal ter plaatse om de jongeren in toom te houden, maar tot een echte confrontatie kwam het niet. Rond 1 uur vannacht keerde de rust terug.

De Lijn neemt extra maatregelen om de veiligheid op de bus in Borgerhout te verhogen. Het voorval gisteravond was het derde in enkele dagen tijd. Voor de onderlinge confrontaties in de Champions League van volgende week zet de vervoersmaatschappij alvast extra veiligheidspersoneel in.