Drugsdoden Charleroi gevolg van te pure cocaïne

De twee drugsverslaafden die begin deze maand zijn omgekomen in Charleroi, zijn gestorven aan cocaïne die te zuiver was. Dat blijkt uit de resultaten van de toxicologische analyses. Na hun dood was het een paar nachten erg onrustig in Charleroi.

Drie weken geleden werd een man opgepakt die in bloot bovenlichaam met een mes stond te zwaaien. Toen de politie hem arresteerde, werd de man onwel en overleed hij. Enkele dagen later gebeurde net hetzelfde met een andere drugsverslaafde.

De overlijdens veroorzaakten heel wat onrust in de stad. Jongeren staken verschillende auto's in brand. In totaal werden 16 verdachten opgepakt.

Door de sterke prijsdaling van cocaïne, wordt het product vaak minder of zelfs helemaal niet versneden. Daardoor kunnen de gevolgen van het drugsgebruik veel zwaarder zijn.