Fiat verhoogt opnieuw belang in Chrysler

De Italiaanse autobouwer heeft een akkoord bereikt om zijn belang in het Amerikaanse Chrysler met 16 procent te verhogen. Daarvoor betaalt de autobouwer 868 miljoen euro. Fiat heeft zo een belang van 46 procent in handen.

Fiat bereikte een akkoord met Chrysler en de andere aandeelhouders van de Amerikaanse groep. "Het gaat om een belangrijke stap in de voltooiing van het grote integratieproject tussen Fiat en Chrysler", verklaarde Sergio Marchionne, algemeen directeur van Fiat en Chrysler. "Dat project ging minder dan twee jaar geleden van start en zal leiden tot het ontstaan van een mondiale autofabrikant."

Bij de reddingsoperatie van het noodlijdende Amerikaanse autobedrijf kreeg Fiat een belang van 20 procent in de groep. Sindsdien trekt het zijn belang in Chrysler systematisch op. Fiat-topman Sergio Marchionne nam bovendien zelf de touwtjes in handen bij Chrysler.