Site voor ouders van daders zedenmisdrijven

Ouders van daders van zedenmisdrijven kunnen voortaan met hun vragen op een speciale website terecht. Het centrum voor daderhulp I.T.E.R. zette die op poten.

Ouders van mensen die zedenmisdrijven plegen, zitten vaak met heel wat vragen en konden daar tot nog toe nergens mee terecht of durfden die nergens te stellen. Zelfs al zijn ouders niet betrokken bij het misdrijf van hun kind, en dus zeker niet schuldig, erover praten blijkt vaak heel moeilijk te zijn.

Het centrum voor daderhulp I.T.E.R. heeft daarom een speciale website gemaakt: www.familievan.be. De website zelf bestond al, maar er is nu ook een ouderportaal aan toegevoegd. "Op een laagdrempelige manier willen we een antwoord bieden op vragen waar deze ouders mee worstelen. Op vraag van enkele betrokkenen hebben we daarom de website opgericht", aldus het centrum voor daderhulp. Op de website krijgen de ouders informatie over hoe ze met de situatie om kunnen gaan en welke andere organisaties hen kunnen helpen.

Voor kinderen van plegers van zedenfeiten is er sinds februari 2009 een portaal beschikbaar. Sinds het opstarten van die website vonden betrokkenen regelmatig de weg naar de hulpverlening. De site zal nu nog worden uitgebreid met een portaal voor partners van plegers van zedenfeiten.