Veiligheid primeert op de Chaussée d’Amour

De Luikersteenweg in Sint-Truiden, in de volksmond beter bekend als de “Chaussée d’Amour”, krijgt een zogenoemde keurstrook. Deze extra rijstrook scheidt het doorgaand verkeer van de automobilisten die op zoek zijn naar vertier.

Nu gebeuren er regelmatig ongevallen met blikschade doordat automobilisten traag rijden, onverwachts keren of stoppen in de welbekende bordeelstraat.

Een extra rijstrook, een zogenoemde keurstrook, moet de verkeersveiligheid verhogen. “Het zal niet alleen beter zijn voor de uitbaters van de bars en de geïnteresseerden die gewoon komen kijken, het is ook veiliger voor de gewone gebruikers van de straat”, aldus politiekorpschef Philip Pirard.

Daarnaast wordt de zone waar straatprostitutie toegelaten is binnen tien jaar gehalveerd. Er zijn dan nog enkel bars toegelaten tussen de rotonde in Brustem en het kruispunt met de Romeinse weg. “De zaken hebben de mogelijkheid om te verhuizen binnen die strook om zo hun activiteiten verder te zetten”, aldus Pirard. Er blijft plaats voor zo’n 44 bars. Het zal nog enkele jaren duren voor alles is ingevoerd.