Zwemmen mag wel al in recreatiedomeinen

Door het zonnige lenteweer is het druk in de verschillende recreatiedomeinen. Het Kluisbos in Kluisbergen opent vandaag al de deuren, terwijl dat normaal pas op 1 mei zou gebeuren. Zwemmen is er in tegenstelling tot aan zee wél toegelaten.

De paasvakantie is een topper aan de kust, maar ook in het binnenland zijn velen op zoek naar verfrissing. De afgelopen dagen namen velen dan ook een duik in de plassen van de provinciale domeinen. Overigens is zwemmen daar wel toegelaten, omdat er in  tegenstelling tot aan de kust wel al redders zijn.

In Kluisbergen openen ze zelfs speciaal vervroegd de deuren om de zonnekloppers tegemoet te komen. "Het is niet eenvoudig om een dergelijk complex vervroegd te openen, want het zwembad moet bijvoorbeeld in orde zijn met Vlaremnormen", zegt directeur Jo Belvaye. "Maar we hebben het toch in orde gekregen vlak voor het goeie paasweekend dat wordt voorspeld."

Het paasweekend zou in elk geval erg druk worden. Het weer blijft immers warm en zonnig tot en met zondag. Tussendoor is er wel af en toe een onweer mogelijk. Ook daarna blijft het weer goed, al zouden de temperaturen wel licht dalen.