Amerikaanse leger ontwerpt vrouwenuniform

Het Amerikaanse leger voert momenteel testen uit met vrouwelijke legeruniformen. De uniformen zijn kleiner en de kogelvrije bestanddelen zijn beter gepositioneerd. In de herfst valt de beslissing over de nieuwe uniformen.

Vrouwelijke Amerikaanse militairen klagen al langer over het uniseks-uniform. Verstevigingen zoals knielappen zouden vaak niet over de knie zitten, omdat vrouwen doorgaans kortere benen hebben en veel vrouwen hebben ook last van een te groot uniform.

Ook vrouwelijke piloten klagen over hun werkkleding. Zo zou het voor een vrouw bijzonder moeilijk zijn om naar het toilet te gaan zonder het uniform helemaal uit te doen. Veel vrouwen zouden daardoor te weinig drinken voor ze op missie vertrekken.

Het ministerie van Defensie bleef niet bij de pakken zitten en besloot een vrouwenuniform te ontwerpen. Zo'n 700 vrouwelijke soldaten proberen de nieuwe uniformen intussen uit. In de herfst zal Defensie beslissen of de 70.000 vrouwelijke soldaten bij de landmacht de uniformen krijgen.

lees ook