Arsenal: "We zijn een andere groep geworden"

De Belgische groep Arsenal geeft een nieuw album uit, "Lokemo", en staat de komende weken vijf keer in de Ancienne Belgique in Brussel. Gisteren gaven ze de aftrap van die concerten.

Arsenal heeft duidelijk een evolutie doorgemaakt. "We zijn een andere groep geworden, door veel live te spelen", zegt producer Hendrik Willemyns. "Grotere podia vragen een grotere sound en grotere gebaren, dus de nummers worden ook krachtiger."

De groep werd vroeger vooral geassocieerd met wereldmuziek, maar van die invloed is op het nieuwe album niets meer te merken. "Dat is wat weggedeemsterd", zegt Willemyns.

Arsenal werkt wel opnieuw samen met gastzangers. Een daarvan is Mélanie Pain van de groep Nouvelle Vague. Zij zingt het donkere nummer "Fear of heights". "We hadden iemand nodig die dat nummer lichter maakte", zegt Willemyns. "Mélanie heeft er een heel sensueel nummer van gemaakt."