Doden bij Amerikaanse drone-aanval in Pakistan

Amerikaanse onbemande vliegtuigen hebben in Noord-Waziristan, vlak bij de grens met Afghanistan, vijf raketten afgevuurd. Daarbij zijn minstens 22 doden gevallen.

De raketten kwamen neer in het dorp Spinwam, in een regio waar de radicale Pakistaanse taliban erg actief zijn. De Verenigde Staten voeren geregeld aanvallen uit tegen de taliban omdat die zowel Pakistan, maar vooral ook Afghanistan destabiliseren. Het doelwit vandaag was naar verluidt een gebouw waar zich moslimstrijders schuilhielden. 

Het voorbije jaar zijn al meer dan 100 aanvallen met onbemande drones uitgevoerd. De aanvallen zijn erg controversieel, onder meer omdat ze meestal worden uitgevoerd door de veiligheidsdienst CIA, die zich niet hoeft te houden aan de "rules of engagement" van het Amerikaanse leger en die evenmin verantwoording aflegt.

Gisteren nog heeft de Pakistaanse stafchef Ashfaq Pervez Kayani gewaarschuwd dat de Amerikaanse drone-aanvallen de Pakistaanse oorlog tegen militante moslims bemoeilijken.