Nederlandse "Sint" in de Amerikaanse zalen

De komische horrorfilm "Sint" van de Nederlandse regisseur Dick Maas wordt uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen. Volgens filmproducent Tom de Mol zal de film in het najaar verschijnen in de Verenigde Staten.

De overeenkomst met distributeur IFC werd gesloten op het Tribeca Film Festival in New York, waar "Sint" wordt gedraaid in het Cinemanieprogramma.

De film kreeg lovende kritieken op het festival. ""Sint" heeft een hoog tempo en een strakke regie, al is de film eerder slim en grappig dan echt eng", schreef The New York Times. De film werd  vergeleken met "Piranha" en "Gremlins".

"Sint" gaat over een moordlustige Sinterklaas, gespeeld door de Nederlandse acteur Huub Stapel. De film was een hit in Nederland en er zijn intussen ook al plannen voor een Amerikaanse remake van de productie.