Samsung countert juridische spervuur Apple

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung heeft zijn Amerikaanse concurrent Apple voor de rechter gedaagd voor inbreuken op zijn patenten. Enkele dagen geleden diende Apple een gelijkaardige klacht in tegen Samsung.

Volgens Samsung pleegt Apple een tiental inbreuken op zijn patenten voor draadloze technologie. "Samsung antwoordt actief op de gerechtelijke stappen die tegen ons zijn genomen om onze intellectuele eigendom te beschermen en onze innovatie en groei in de toekomst veilig te stellen", verklaart het bedrijf.

Eerder beschuldigde Apple zijn concurrent Samsung nog van het "slaafs" kopiëren van de iPhone en iPad. Daarvoor diende het op 15 april een klacht in. Het Amerikaanse bedrijf zegt dat de Zuid-Koreanen bij de Galaxy-tabletcomputer en gelijknamige gsm-toestellen patenten hebben geschonden. Toen kondigde Samsung al aan dat het "actief" ging antwoorden op de juridische stappen.

De mobiele telefoons en tabletcomputers van Samsung, die draaien op Googles besturingssysteem Android, zijn intussen uitgegroeid tot de grootste concurrent van Apple. Opvallend is dat Samsung ook onderdelen levert aan Apple. Een goede verkoop van de iPhone en iPad van Apple betekent daarom ook een grotere winst voor het Zuid-Koreaanse bedrijf.