Vriend vermoorde vrouw bekent gedeeltelijk

De vriend van de vermoorde vrouw uit Moorsele is aangehouden. Volgens het parket van Kortrijk heeft de man gedeeltelijke bekentenissen afgelegd.

Vanmiddag is in Moorsele, een deelgemeente van Wevelgem, een reconstructie gehouden van de moord op Caroline Vyncke. De 42-jarige vrouw was op 7 februari spoorloos verdwenen. De voorbije dagen zijn in Moorsele en Gullegem verschillende verzaagde stoffelijke resten van de vrouw gevonden in het water van de Heulebeek.

De reconstructie diende vooral om het tijdsgebruik van de vriend van de vrouw na te gaan. De man was gisteren opgepakt. Kort na de verdwijning van de vrouw zat hij al een tijd in voorhechtenis, maar hij werd nadien weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen.

Vanmorgen werd de man opnieuw ondervraagd door de politie. Volgens het parket van Kortrijk heeft hij gedeeltelijke bekentenissen afgelegd. "De voormalige vriend van het slachtoffer is aangehouden op verdenking van moord op Caroline Vyncke", maakte Karlien Ververken van het parket van Kortrijk vanmiddag bekend tijdens een persconferentie na de reconstructie.

"Het motief van zijn daad dient gesitueerd te worden in de sfeer van een escalatie van een relationeel conflict." Hoe, waar en wanneer de moord precies gebeurd is, is echter nog niet duidelijk. Het parket wilde daar nog geen verklaringen over afleggen.