46 gekroonde hoofden op huwelijk William en Kate

In Groot-Brittannië is de gastenlijst bekendgemaakt van het huwelijk van prins William en Kate Middleton van vrijdag. Er worden 46 gekroonde hoofden verwacht. Voor België gaan kroonprins Filip en prinses Mathilde.

Een omstreden gast is de kroonprins van Bahrein. In dat land waren er recent ook straatprotesten tegen de monarchie, die bloedig werden neergeslagen. Politieke leiders zoals de Amerikaanse president Barack Obama of de Franse president Nicolas Sarkozy zijn niet uitgenodigd op het huwelijk. De familie van prinses Diana wel, zij was de moeder van de bruidegom en de eerste vrouw van kroonprins Charles.

Uit de wereld van sport en entertainment komen voetballer David Beckham en zijn vrouw Victoria, zangers Elton John en Joss Stone, filmmaker Guy Ritchie en acteur Rowan Atkinson, alias mister Bean, die een goede vriend is van prins Charles.

Er zullen vrijdag 2.000 gasten zijn in Westmister Abbey in Londen.