Opsporingsbevel tegen vader vermoorde gezin

Het Franse parket heeft een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd tegen de man uit Nantes wiens familie vermoord is teruggevonden. Hij wordt wel gezocht als getuige en niet als verdachte.

Speurders vonden afgelopen week de lichamen van zijn vrouw en 4 kinderen, tussen 13 en 21, onder het terras van hun huis. Van de man zelf was echter geen enkel spoor. "Xavier Dupont wordt beschouwd als belangrijkste getuige", zegt de procureur in Nantes.

Volgens de lijkschouwing is het gezin "methodisch" geëxecuteerd. Ze kregen elk 2 kogels door het hoofd en volgens de eerste vaststellingen gebeurde dat in hun slaap. "Er wordt nog onderzocht of ze vooraf werden gedrogeerd."

Volgens de speurders vonden de moorden plaats rond 3 of 4 april. Buren van het gezin zagen de man in die periode ook met zware zakken sleuren in de tuin. Overigens werden naast de 5 lichamen ook de 2 labradors van het gezin teruggevonden.

Toch wordt de vader voorlopig gezocht als getuige en niet als verdachte. Hij werd 10 dagen geleden nog gezien in het zuiden van Frankrijk. Een verdwijning van een vrouw in die buurt wordt nu ook in verband gebracht met het dossier.

De speurders tasten echter nog steeds in het duister. Het gezin zou zware financiële problemen hebben gehad.