Weer "ping pong" met woonwagenbewoners

Op de Dries in Doornzele moeten de 80 Brusselse woonwagenbewoners weg die eerder in Meulestede zijn weggetrokken. Volgens het politiereglement moeten ze binnen de 24 uur weg, maar omdat Doornzele Dries beschermd is, staan de woonwagens er eigenlijk vanaf de eerste minuut illegaal.

De groep is gisteravond op rechtersbevel weggetrokken uit de Gentse wijk Meulestede. In Doornzele maakte de politie vanochtend proces-verbaal op. Er komt ook overleg met de woonwagenbewoners, maar als ze na het weekend niet weg zijn, zullen ze ook hier worden gedwongen, zegt burgemeester Erik De Wispelaere van Evergem. Al geeft hij wel toe dat op die manier het probleem gewoon wordt doorgeschoven. 

"Er wordt ping pong gespeeld van de ene gemeente naar de andere. De zigeuners zijn nergens welkom, omdat ze in elke gemeente met hetzelfde politiereglement worstelen. Ik heb voorgesteld aan de gemeenteraad om een pleisterplaats te voorzien waar ze dan een aantal dagen zouden kunnen staan, maar ik heb daar nog geen meerderheid voor gevonden, want van het moment dat we spreken van één of andere locatie, is er altijd vanuit de bewoning al dan niet terecht een subjectief gevoel van onveiligheid, dus ze zijn nergens welkom. En dat is dan het probleem waar we dan als gemeenteraad mee worstelen."