Brian May krijgt Eddy Christiani Award

Brian May (63) heeft gisteravond in Vlissingen in Nederland de Eddy Christiani Award gekregen. De Britse Queen-gitarist heeft de prijs gekregen voor zijn unieke geluid.

"Zijn virtuoze spel is ongeëvenaard en van een enorme harmonische rijkdom", staat er in het juryrapport. "Je herkent het binnen 5 seconden."

Volgens de jury heeft May veel artiesten geïnspireerd om gitaar te leren spelen. De Eddy Christiani award gaat naar gitaristen die hun sporen verdiend hebben in de popmuziek. De prijs is genoemd naar de Nederlandse gitarist/componist/zanger.

Dit jaar wordt de 40e verjaardag van Queen gevierd. De eerste vijf albums worden heruitgebracht. In Londen loopt de expo "Stormtroopers in stilettos" en er wordt ook een film gemaakt over het leven van frontman Freddie Mercury.